Een gegalvaniseerd chassis voor uw Defender bij One-Ten

Wij hanteren vaste prijzen voor een chassiswissel bij Land Rover Defenders.

Laat u niet verleiden tot een Dinitrol, RX5 / RX10, of Tectyl behandeling! Dit is slechts goed voor de portemonnee van de verkoper. Uw chassis wordt er nauwelijks door beschermd en doordat u de roest niet goed meer kunt zien door de dikke laag is reparatie hierna vaak te laat! Wij hebben hier honderden Defenders gezien en de exemplaren die een anti-roest behandeling hadden gehad waren vrijwel allemaal slechter dan onbehandelde exemplaren. Garagehouders prijzen deze behandeling graag aan omdat ze deze regelmatig moeten herhalen en later alsnog moeten gaan lassen aan uw chassis. Een voortdurende bron van inkomsten dus.

De enige afdoende bescherming tegen roest is volbad verzinken.
We monteren dan een splinternieuw origineel Land Rover chassis dat door Marsland in Engeland is gegalvaniseerd. (Desgewenst restaureren wij uw eigen chassis en laten deze verzinken.)
Deze chassis zijn goedgekeurd door de RDW en deze chassis gaan niet ten koste van de 1/3 regeling omdat het een origineel vervangingsdeel is. Het ongegalvaniseerde chassis is geproduceerd door GKN, hier worden ook de chassis voor de Land Rover fabriek gemaakt.
Deze chassis zijn splinternieuw het zinkbad ingegaan, ze zullen zeker 50 jaar niet meer roesten, waarschijnlijk nog veel langer niet. De basis van uw Defender of Serie Land Rover blijft op deze manier levenslang behouden. 
Uiteraard bent u niet alleen met uw oude Ninety of One-Ten welkom, maar ook met uw modernere TD5 of Puma TDCI defender. Ook als het chassis nog niet erg slecht is is het een investering in de toekomst en een flinke waardevermeerdering voor uw auto. Ook als u schade heeft kunnen wij uw schadeherstel combineren met een ombouw naar een gegalvaniseerd chassis.

Als u van plan bent uw Defender langere tijd te behouden is dit vaak op de langere termijn een voordeligere oplossing dan elk jaar geld uitgeven aan reparaties en anti-roestbehandelingen. Bij eventuele verkoop van uw auto is deze ook meteen meer waard.

U dient wel rekening te houden met een levertijd op de chassis; er zijn te veel verschillende typen om alles op voorraad te houden. De levertijden zijn tegenwoordig helaas onregelmatig, en ook de prijzen blijven maar stijgen.